Вівторок, 23 Квітня, 2024
Бiльше

    УПЦ США продовжує підтримувати українців, що страждають від російської навали

    Українська Православна Церква США продовжує надавати допомогу тим, хто перебуває у зруйнованих регіонах України. У 441-й день вторгнення Росії в Україну, люди продовжують боротися за виживання. Багато з них були змушені залишити свої домівки і живуть як внутрішньо переміщені особи. Вони оселяються у залишених школах та навіть у зруйнованих будинках. Матері тримають своїх дітей близько до себе і співають колискові, щоб заспокоїти їх і заспокоїти себе, слухаючи найменший шум небажаного кроку або гудіння летючих ракет.

    З благословення митрополита Антонія, предстоятеля Української Православної Церкви США та діаспори, архієпископ Даниїл, Правлячий Архиєрей Західної єпархії УПЦ США, Президент Консисторії, активно надсилає допомогу в Україну завдяки щедрим пожертвам вірних Церкви. Працюючи через о. Костянтина Кузнєцова Православної Церкви в Україні, УПЦ США змогла надіслати припаси та підтримати Україну в ці важкі часи, передає сайт УПЦ США.

    Костянтинівка, колись процвітаюче промислове місто на Донбасі, було одним з перших міст, яке потрапило під обстріл російських окупаційних сил. У перші години вторгнення місто було обстріляне ракетами і постійно обстрілювалось з того часу. Колись мирні вулиці поряд з деревами тепер є містом розбитих будинків та інфраструктури.

    Попри щоденний обстріл та аварії, отцю Костянтину та його команді вдалося подорожувати до зони воєнних дій на сході України та надавати необхідну допомогу. Спочатку це були базовий харчовий запас такий як рис, паста, олія, консервована їжа та хліб. Потребуючим також надавалися першопрохідні комплекти для першої допомоги, лампочки, батарейки, куртки, рукавички, ковдри та подушки для бездомних людей. Матерям надавалися пелюшки для дитини та необхідна суміш для годування дитини.

    Крім того, фонд УПЦ США видав грошову допомогу для придбання численних карет швидкої допомоги для евакуації цивільних та поранених солдат.

    УПЦ США продовжує надавати допомогу тим, хто постраждав від війни в Україні. Зокрема, УПЦ США надсилає харчі, медичні засоби, одяг та інші необхідні речі. Крім того, УПЦ США збирає кошти на гуманітарну допомогу.

    Найсвіжіше

    Популярне