Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Онуфрій “покарав” священників з Київщини, які приєдналися до ПЦУ

    Предстоятель УПЦ (МП) митрополит Онуфрій “заборонив” у священнослужінні трьох кліриків Київської єпархії УПЦ (МП), які разом зі своїми парафіянами приєдналися до ПЦУ.

    В указі йдеться, що їх покарано “за ухилення в розкол та порушення присяги священнослужителя”, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ (МП).

    У документі зазначається, що єрея Олексія Степанова звільнили з посади настоятеля релігійної громади на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці с. Діброва Васильківського району Київської області, а архімандрит Ярослав (Алєксєєнко) та єрей Володимир Шинкарук звільненні з посад, відповідно, настоятеля та штатного священника в храмі на честь святого пророка Іллі смт Калинівка Васильківського району Київської області.

    В указі за підписом Онуфрія зазначається, що кліриків заборонено у священнослужінні “без права причастя Святих Христових Таїн на підставі 10,11 та 39-го правила святих Апостолів, 2-го правила Антіохійського Собору, за ухилення в розкол, грубе порушення присяги священнослужителя”.

    Найсвіжіше

    Популярне