П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ зустрівся з очільником Католицької Церкви в Україні

    8 травня митрополит Переяславський і Вишневський (ПЦУ) Олександр зустрівся із архієпископом-митрополитом Львівським Мечиславом Мокшицьким Римсько-Католицької Церкви у його резиденції у м. Львові на його люб’язне запрошення.

    Про це повідомляє пресслужба єпархії ПЦУ.

    У ході розмови обговорили життя Церков в умовах війни в Україні. Митрополит Олександр презентував та підніс в подарунок архієпископу Мечиславу примірник факсимільного видання Пересопницького Євангелія – видатного пам’ятника стародавньої української мови та мистецтва XVI століття.

    Наостанок сторони обмінялися подарунками. Зокрема, владика Олександр подарував видання Фонду пам’яті Блаженнішого Митрополита Володимира: свою книгу «Українська Церква: шлях до Автокефалії» та «Больничные будни Киевского Первосвятителя».

    Ця зустріч може свідчити про прагнення релігійних лідерів до покращення взаємин і співпраці між різними конфесіями в Україні.

    Нагадаємо, митрополит ПЦУ Олександр обговорив співпрацю з головою міста Переяслав. Також митрополит Олександр розповів про мотивацію приєднання до Помісної Православної Церкви України.

    Найсвіжіше

    Популярне