Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Олександр розповів про мотивацію приєднання до Помісної Православної Церкви України

    Митрополит Олександр розповів про свій шлях до підтримки автокефалії Української Церкви. Він зазначив, що вже з 1996 року, коли навчався в Московській духовній семінарії, він вивчав канонічне право та умови надання автокефалії. Проте, важливим було, щоб структура Української Церкви була канонічною.

    Митрополит розповів, що його світогляд змінився після фрази, яку сказав отець Владислав Ципін на уроці канонічного права: “Вот не пойму. Почему до сих пор Украине не дадут автокефалию”.

    Архієрей підкреслив, що те, що було до прийняття патріархом Варфоломієм у 2018 році апеляції, фактично відповідало його світогляду, та загальній церковній думці.

    “Я кардинально погляди не міняв. Це був звичайний еволюційний процес. Для мене було важливо щоб це була канонічна структура…Те що було до прийняття патріархом Варфоломієм у 18-му році апеляції – воно фактично являється тим чого дотримувався я, згідно того, як це було і у патріарха Варфоломія”, – зауважив митрополит Олександр.

    “Це була загальна церковна думка. Була прийнята в 18-му році апеляція, відповідно, будь-яких перешкод до приєднання і відгуку на запрошення патріарха Варфоломія взяти участь у соборі у мене вже не було”, – зауважив єрарх ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне