П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    На Білоцерківщині віряни полишили УПЦ (МП)

    7 травня, у селі Острійки на Білоцерківщині відбулись збори релігійної громади, на яких одноголосно було прийняте рішення щодо переходу із УПЦ (що в єдності з МП) в лоно Православної Церкви України.

    Як повідомляє священник ПЦУ Миколай Гопайнич, настоятель храму священник Іван Ткач на збори громади не прийшов, хоча представники громади навіть їздили до нього додому запросити.

    “Вітаємо ще одну громаду у лоні Православні Церкви України і щиро дякуємо усім жителям за християнську свідому позицію”, – підсумував священник ПЦУ.

    Перехід громади з Української Православної Церкви до Православної Церкви України є частиною процесу об’єднання українських православних церков.

    Блощинці, що поруч села Острійки, теж долучились до ПЦУ у кінці 2022 року. Слідкуйте за переходами до ПЦУ на карті Духовного Фронту України.

    Рішення про перехід до Православної Церкви України зазвичай приймається громадою на зборах, де голосують всі члени громади. Такі збори можуть бути скликані самостійно громадою або за ініціативою священника. Після прийняття рішення громада звертається до єпископа Православної Церкви України з проханням про прийняття в лоно церкви.

    Перехід парафії з однієї церкви до іншої може бути пов’язаний з різними причинами, включаючи релігійні переконання чи вторгнення росії в Україну.

    Найсвіжіше

    Популярне