Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Молодий священник з парафіями перейшов до ПЦУ на Вінниччині

    3 травня відбулися загальні збори двох релігійних громад: Покрови Пресвятої Богородиці селі Демидівка Вінницького району та Різдва Пресвятої Богородиці селі Носківці Жмеринського району. Головним питанням був вихід з підпорядкування УПЦ МП та приєднання до Православної Церкви України. У обох парафіях віряни ухвалили позитивне рішення і задокументували його належним чином.

    Про це повідомляють у Вінницько-Барській громаді ПЦУ.

    Молодий священник з парафіями перейшов до ПЦУ на Вінниччині (Фото)

    “Настоятелем храмів у згаданих громадах є протоієрей Ігор Миронов, який також підтримав рішення своїх парафіян і вже наступного дня, 4 травня, подав від них і від свого імені прохання митрополиту Вінницькому і Барському Симеону. Розглянувши подане прохання, митрополит Симеон прийняв протоієрея Ігоря Миронова у клір, а релігійні громади с. Носківці і Демидівка до складу Вінницько-Барської єпархії ПЦУ, про що був виданий відповідний Указ”, – йдеться у повідомленні.

    Митрополит Симеон також привітав протоієрея Ігоря Миронова з 30-річчям від дня народження, яке він відзначав 4 травня. Архіпастир побажав священнику Божої ласки і допомоги у подальшій праці на ниві Христовій у славу Божу, для блага Святої Православної Церкви і народу України.

    Молодий священник з парафіями перейшов до ПЦУ на Вінниччині (Фото)

    Нагадаємо, 2 травня до Православної церкви України на Вінниччині перейшла ще дві парафії у Вінницькому районі та Шаргородській громаді. Разом з громадами до ПЦУ приєднався і настоятель.

    Найсвіжіше

    Популярне