П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    У Київраді підтримали петицію про розірвання усіх договорів із УПЦ (МП)

    У Київраді підтримали петицію щодо розірвання усіх договорів, які столиця уклала із УПЦ (в єдності з МП). Прийняття цього рішення може початися після прийняття Верховною радою законопроекту про заборону церкви агресора.

    Відповідь на відповідний документ було опублікована на сайті Київської міської ради. Варто зазначити, що електронне звернення набрало необхідні 6 тисяч голосів менш ніж за добу.

    “Ми вимагаємо від міської влади Києва прийняти рішення щодо розірвання всіх договорів, укладених між Київрадою, КМДА, їхніми структурними підрозділами, підпорядкованими комунальними організаціями, установами і підприємствами, та Українською православною церквою (УПЦ МП)”, – йдеться у тексті петиції.

    У відповіді на електронне звернення секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко зазначив, що в українському парламенті зареєстровано проект Закону “про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій”.

    Він пояснив, що прийняття цього законопроекту унеможливіть діяльність в нашій країні організацій, керівні центри яких знаходяться в державах, що здійснюють агресію проти України.

    “Враховуючи повномасштабне вторгнення Російської Федерації та триваючу широкомасштабну збройну агресію на території України, а також існуючий суспільний запит, підтримую електронну петицію № 11928 “Розірвати всі договори міста Києва та УПЦ МП”. Заходи з реалізації порушених в електронній петиції питань вживатимуться після прийняття Верховною Радою України відповідних законодавчих актів”, – уточнив Бондаренко.

    Найсвіжіше

    Популярне