П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Путін чотири рази відмовлявся від комунікації з Папою Римським – посол України у Ватикані

    Надзвичайний і Повноважний посол України у Ватикані Андрій Юраш вважає, що Папа Римський намагається реалізувати свою стратегію взаємодії з Росією.

    Про це він сказав в ефірі телеканалу “Еспресо”.

    “Візит Папи до Угорщини був симптоматичний, але в рамках цього візиту чогось надзвичайно не сталося. Папа окреслив базові моменти позиції Ватикану щодо питань, які пов’язані з війною в Україні. Папа намагається реалізувати свою стратегію взаємодії з Росією. Підтверджено бажання наводити комунікації через російську православну церкву”, – зауважив Юраш.

    За словами надзвичайного і повноважного посла України у Ватикані, у Папи немає іншого варіанту, щоб достукатися до російської ментальності, до РФ.

    “Звісно, що для нас це церква країни – агресорки. Це церква, яка благословляє вбивство тисячі наших людей. Але для Папи немає іншого варіанту, щоб достукатися до російської ментальності, до РФ. Папа багато разів намагався комунікувати з Путіним, і про це він говорив. Через Державного секретаря, італійського кардинала П’є́тро Пароліна, Путін чотири рази відмовлявся від комунікації з Папою”, – підкреслив Юраш.

    Найсвіжіше

    Популярне