Середа, 1 Травня, 2024
Бiльше

    На Чернігівщині при переході громади виявилось, що храм, історична пам’ятка приватизований священником УПЦ (МП)

    30 квітня 2023 року в Носівському Будинку культури були проведені збори носівчан. Розглядалося питання, яке не залишило байдужими жителів нашого міста – про перехід релігійної громади УПЦ Свято-Троїцької парафії м. Носівки до ПЦУ.

    На зборах були присутні майже 200 громадян, які зареєстровані (прописані) в м. Носівка. Були запрошені на збори священики Михайло Гулик (УПЦ (МП) і Василь Петухов (ПЦУ), але отець Михаїл, з невідомих причин, на зборах не був присутній, повідомляє “Сіверщина”.

    Мирним, демократичним шляхом зібрання прийняло рішення про перехід до ПЦУ. За перехід проголосували понад 180 присутніх, проти переходу – 7 осіб при одній людині, яка утрималася. Громада висловила довіру отцю Василю Петухову.

    Були створені необхідні робочі комісії для вирішення питань, що виникли у зв’язку з переходом до яких обрані представники громади.

    Перехід Свято-Троїцького храму до ПЦУ відбудется не одразу, тому що на зборах були оприлюднені документи про те, що древній козацький храм, історична та культурна пам’ятка, окраса міста приватизована Михайлом Гуликом ще 2003-го, разом з іншими приміщеннями на території (від недільної школи до туалета включно). Тому постало питання у судовому порядку повернути місту нашу святиню. А це досить тривалий час.

    Найсвіжіше

    Популярне