Вівторок, 7 Травня, 2024
Бiльше

    Папа Римський: ми готові допомогти в поверненні депортованих українських дітей

    «Це важливо, Святий Престол готовий зробити це, бо це справедливо», – сказав Папа Римський Франциск, відповідаючи на запитання журналістки, присвячене проханню Прем’єр-міністра України про допомогу в поверненні дітей, примусово вивезених в Росію.

    Папа Римський нагадав, що «Святий Престол вже виступав посередником у деяких випадках обміну полоненими, і через посольство все вдалося, тож думаю, що може вдатися і це», повідомляє Vatican News.

    «Це справедлива річ, і ми повинні допомогти, щоб це не було casus belli, а справою гуманності. Це проблема людяності, перше ніж військової здобичі чи воєнного переміщення. Всі людяні жести допомагають, натомість жести жорстокості не допомагають. Ми повинні робити все те, що по-людському є можливим», – сказав Папа, а тоді додав: «Я думаю також, хочу сказати це, про жінок, які прибувають до наших країн: в Італію, Іспанію, Польщу, Угорщину». Він зазначив, що багато з них прибувають самі з дітьми, й правдою є те, що їм тепер надається допомога. «Але ми повинні не втратити ентузіазм чинити це, бо якщо спаде ентузіазм, ці жінки залишаться без захисту, ризикуючи потрапити в руки стерв’ятників, які завжди кружляють, вишукуючи такі ситуації. Будьмо уважними, щоб не втратити цю тенденцію допомагати біженцям, і це стосується всіх», – підкреслив понтифік.

    Найсвіжіше

    Популярне