Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Єпископ Команський Михаїл приєднався до Божественної літургії в Анталії та зустрівся з українськими біженцями в Туреччині

    30 квітня на запрошення Високопреосвященнішого митрополита Пісідійського Іова, з благословення Всесвятішого Вселенського патріарха Варфоломея, екзарх Вселенського патріарха в Україні єпископ Команський Михаїл взяв участь у служінні Божественної літургії в храмі Св. Аліпія Стовпника в Анталії з нагоди відзначення дня Кікської ікони Божої Матері та дня Жінок-мироносиць.

    Про це повідомляє Місія Ставропігія Вселенського патріархату в Україні.  

    Возможно, это изображение 8 человек, Базилика Непорочного зачатия Пресвятой Девы Марии и текст

    Напередодні в Константинополі відбулася зустріч Екзарха з Всесвятішим Вселенським Патріархом Варфоломеєм, під час якої було обговорено стан релігійного життя в Україні.

    Божественну Літургію в м. Анталія очолив Високопреосвященніший митрополит Філадельфійський Мелітон у співслужінні Високопреосвященнішого митрополита Пісідійського Іова, Преосвященного єпископа Команського Михаїла та священнослужителів Анталії і Аланії.

    Після служби відбулася зустріч Екзарха з українськими біженцями, які опинилися в Туреччині внаслідок російського військово вторгнення та є прихожанами церков Вселенського Патріархату в Туреччині.

    Місцеві священнослужителі висловили подяку єпископу Михаїлу за видання Ставропігією Вселенського Патріархату в Україні за фінансової підтримки УПЦ США  богослужбового Євангелія українською мовою, яке використовується в багатьох приходах Туреччини, в яких звершуються богослужіння для українців.

    У свою чергу, владика Екзарх подякував за теплу зустріч та прийняття владиці митрополиту Іову, священнослужителям та прихожанам.

    Найсвіжіше

    Популярне