Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Відбулось засідання Синоду Охридської Архиєпархії: що вирішили?

    У вівторок Священний Синод Охридської архиєпархії зібрався, щоб вирішити, що буде з архиєпископом Іоаннісом і єпископами Сербської архиєпархії в Північній Македонії.

    Згідно з джерелами в Охридській архиєпархії, які поспілкувалися з orthodoxtimes.com, Синод вирішив надати Іоанну і чотирьом єпископам, які належать до цієї церковної структури, персональні єпархії, переважно в невеликих містах і селах.

    Синод Охридської архієпископії вирішив направити свою пропозицію до Сербського патріархату для розв’язання цього питання.

    Як заявив після засідання Священного Синоду Охридської архиєпархії митрополит Дебарсько-Кичевський Тимофій, процес приєднання Іоанна і чотирьох єпископів розпочався, і були прийняті рішення в гармонії з Сербською Православною Церквою.

    У відповідь на запитання журналіста він додав, що було прийнято кілька рішень, які стосуються поділу єпископату, але уточнив, що про них стане відомо, як тільки патріархія Сербська дасть відповідь.

    Він очікує, що це станеться, коли Сербська Церква збереться, ймовірно, приблизно в середині травня.

    Нагадаємо, раніше Вселенський патріарх Варфоломій заявляв про підготовку до надання автокефалії Охридській Архієпархії. Також делегація Охридської Архієпископії  у березні відвідала Фанар і провела переговори з патріархом Варфоломієм.

    Найсвіжіше

    Популярне