Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Делегація Охридської Архиєпископії відвідала Фанар і провела переговори з патріархом Варфоломієм

    Днями делегація з Охридської Архиєпископії (Північна Македонія) була присутня у Вселенському Патріархаті на запрошення Вселенського патріарха Варфоломія.

    Делегація складалася з єпископа Тимофія та єпископа Наума, які були присутні на прийомі на честь нового архиєпископа Кіпрського Георгія, повідомляє Romfea.

    Повідомляється, що делегація перебувала у Фанарі протягом двох днів, при цьому офіційної інформації та деталей про те, що обговорювали обидві сторони, немає.

    За цією ж інформацією йдеться про те, що два єпископи Охридської Церкви мали приватну зустріч зі Вселенським патріархом, а також з єрархами Вселенського Патріархату.

    На зустрічі також був присутній митрополит Імброський Кирил, який нібито підтримує добрі стосунки із македонською Церквою.

    Під час візиту митрополита Імброського Кирила до македонської столиці Скоп’є у популярному виданні країни поширилася заява про автокефалію Охридської Архиєпископії.

    За даними видання НОВА МАКЕДОНИЈА, владика Кирил заявив: “цього року Його Святість, Вселенський патріарх Варфоломій, відвідає Північну Македонію і особисто передасть архиєпископу Стефану очікуваний Вселенським Патріархатом обсяг автокефалії”.

    Найсвіжіше

    Популярне