Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    У Чернівцях для УПЦ (МП) можуть припинити оренду будівлі церкви на території Центральної лікарні. Що відомо

    У Чернівцях релігійну організацію УПЦ (що в єдності з МП) можуть позбавити приміщення церкви на території Центральної лікарні. Релігійна громада орендує будівлю вісім років.

    Рішення про припинення оренди мають розглянути на сесії міської ради 27 квітня, пише Суспільне.

    Приміщення церкви розташоване на території корпусу Центральної міської лікарні на вулиці Головній, 100 та є комунальною власністю громади міста Чернівці.

    Будівлю орендує організація “Релігійна громада парафія на честь святого великомученика Пантелеймона Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ”, про це йдеться у відповіді міськради на запит журналістів.

    Згідно з документами, приміщення вважається культовою спорудою — капличкою. На Facebook-сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ (МП) будівлю називають храмом, там проводять літургії.

    На сесії планують припинити дію договору оренди від серпня 2021 року. Він укладений між управлінням комунальної власності та релігійною організацією до 31 липня 2022 року. Водночас відповідно до постанови КМУ договір вважається продовженим на період дії воєнного стану та протягом чотирьох місяців з дати припинення чи скасування воєнного стану.

    Оренда церкви для релігійної організації була платною. Коли договір укладали, місяць оренди вартував понад 2 800 гривень.

    У проєкті рішення йдеться, що оренду планують припинити, бо за висновком релігієзнавчої експертизи Статут про управління Української Православної Церкви має церковно-канонічний зв`язок з Московським патріархатом.

    Найсвіжіше

    Популярне