Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієрей УПЦ (МП) у Вінниці оштрафував священника за відмову «захищати парфії від захоплень»

    Вінницький архієрей УПЦ (МП) Варсонофій (Столяр) вигадав нове заохочення священників, які не хочуть брати участь в «захисті парафій від захоплень».

    Як йдеться в його «Наказі», він стягнув із протоєрея УПЦ (МП) «штраф» у розмірі 3500 гривень. А все через відмову останнього «брати участь в діяльності по захисту парафій Вінницької єпархії від захоплень з боку прихильників ПЦУ, а також за образливі висловлювання щодо заходів по захисту парафій».

    Цікавий церковний документ опублікував священник ПЦУ Анатолій Слинько.

    В наказі УПЦ (МП) зазначено, що гроші нібито підуть на транспортні витрати адвокатів, які представляють Вінницьку єпархію УПЦ (в єдності з МП).

    У коментарях люди висловили сподівання, що такі «накази» сприятимуть ще більшому відтоку священників із УПЦ (МП) до ПЦУ. Інші не здивувались такому «наказу» від митрополита Варсонофія, який був скарбником Києво-Печерської Лаври.

    Такі документи свідчать, що навіть в середовищі УПЦ (МП) розуміють безглуздість «захисту» парафій від ПЦУ. Їздити із вірянами міцної статури від села до села і битись за храм із парафіянами, які проголосували за перехід до ПЦУ, – це явно не те, чим хочуть займатись священники у вільний від богослужіння час.

    Нагадаємо, у Вінницькій облраді доопрацювали проєкт рішення щодо діяльності УПЦ МП. Також загарбники повністю знищили храм УПЦ (МП) в Мар’їнці.

    Фото “наказу”

    Найсвіжіше

    Популярне