П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Вінницькій облраді доопрацювали проєкт рішення щодо діяльності УПЦ МП

    У понеділок, 17 квітня, на засіданні постійної комісії Вінницької обласної ради з питань освіти, релігії, культури, молоді та спорту розглянули проєкт рішення “Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфери свободи совісті та діяльності релігійних організацій на території Вінницької області”.

    В обласній раді зареєстровані два звернення до центральних органів влади щодо діяльності Української православної Церкви (в єдності з Московським патріархатом), повідомляє ВІТА ТБ.

    Голова постійної комісії Наталія Замкова зазначила, що звернення пропонується об’єднати, а проєкт рішення подати від постійної комісії обласної ради.

    “Обидва звернення були надіслані депутатам для ознайомлення. Пропонуємо об’єднати їх та викласти назву і сам проєкт рішення в новій редакції. Ми – представники різних фракцій та різних партій, але, впевнена, нас об’єднує одна думка. Тож пропонуємо ухвалили доопрацьований проєкт рішення зі змінами – від постійної комісії”, – зазначила Наталія Замкова.

    Напередодні голова фракції “Українська стратегія Гройсмана” у Вінницькій обласній раді Олександр Хом’як заявив про підготовку нового проєкту рішення.

    “Зареєстрував розроблений нашою командою проєкт звернення Вінницької обласної ради до Верховної Ради України щодо необхідності негайного ухвалення рішення про заборону діяльності керованих з москви навколоцерковних структур – в масштабах всієї держави. Шкідливість дій представників “московського патріархату”, які ховаються за вивіскою “Українська Православна Церква”, є очевидною для всіх. І цим діям потрібно негайно покласти край! Державна позиція щодо вороже налаштованих псевдорелігійних структур має бути чіткою й однозначною – пропаганди “руского міра” в Україні більше не терпітимуть! Це точка зору наших земляків – патріотів нашої країни. І ця позиція повинна отримати підтримку з боку держави”, – зазначив Олександр Хом’як.

    Депутати доопрацьований проєкт рішення підтримали одноголосно та рекомендували голові обласної ради внести його на розгляд сесії.

    Найсвіжіше

    Популярне