П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Українці візантійського обряду в Німеччині та Скандинавії переходять на григоріанський календар

    Апостольський Екзархат для українців візантійського обряду в Німеччині та Скандинавії з 1 вересня 2023 року Божого (початок Індикту, тобто Нового літургійного року) переходить на григоріанський календар.

    Про рішення інформує декрет Преосвященного владики Богдана, апостольського екзарха для українців візантійського обряду в Німеччині та Скандинавії: “З огляду на духовне добро повіреного нашій пастирській опіці Божого люду, усвідомлюючи потреби вірних вповні жити літургійним, а передусім євхаристійним життям, піклуючись про духовний розвиток Апостольського екзархату, заслухавши думку священнослужителів, богопосвячених осіб і мирян нашого Екзархату, задля поглиблення церковної єдності з Українською Греко-Католицькою Церквою в Україні, яка проголосила перехід з 1 вересня за новим стилем (початок Індикту) 2023 року Божого на новий стиль для нерухомих свят”.

    Беручи до уваги ці обставини та особливості, а відтак і потреби душпастирського служіння в Німеччині та країнах Скандинавії, Апостольський Екзархат проголошує перехід на григоріанський календар без виключень для рухомих і нерухомих свят, повідомляє “Духовна велич Львова”.

    У декреті апостольський екзарх також просить душпастирів бути чуйними та уважними до потреб тих мирян, які, не будучи поінформованими про ці зміни, звертатимуться з проханням про духовні послуги (освячення, благословення тощо), зокрема у великі церковні свята за юліанським календарем.

    Декрет набрав чинності з 23 квітня 2023 року після опублікування його на офіційній веб-сторінці Апостольського Екзархату.

    Найсвіжіше

    Популярне