Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Підозрюваним у хуліганстві на території лаври обрано запобіжні заходи

    Чотирьом підозрюваним у хуліганських діях на території Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” обрано запобіжні заходи.

    Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури у Telegram.

    За рішенням суду, троє підозрюваних перебуватимуть під цілодобовим домашнім арештом з електронним браслетом до 19 червня, ще один — до 19 травня 2023 року.

    Фігурантів затримала поліція 19 квітня. Тоді двоє чоловіків та дві жінки, діючи узгоджено між собою, протиправно проникли до одного з корпусів Національного заповідника “Києво-Печерська лавра”, зламавши захисні ролети та двері будівлі.

    Дії порушників кваліфіковано за ч. 3 ст. 296 КК України (хуліганство, грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що пов’язане з опором працівникові правопорядку).

    Санкція статті передбачає покарання від 2 до 5 років позбавлення волі.

    Що відомо про сутички у Лаврі 19 квітня

    Комісія 19 квітня оглянула три пам’ятки на території заповідника (2 національного, 1 місцевого значення). А саме — майна корпусу 37, 37-а, 38 – галерея до Ближніх печер, дзвіниця на Ближніх печерах, вхід до Галереї Ближніх печер.

    Після опечатання одного із приміщень, віряни зірвали захисні ролети. В пресслужбі УПЦ МП повідомили, що комісія за сприяння поліції, болгаркою спиляла замки та опечатали 39 корпус Лаври. У зв’язку з цим вони подали заяву до поліції про вчинення кримінального правопорушення працівниками Нацзаповідника, а також відносно працівників поліції, які сприяли вчиненню цих незаконних дій. А в.о. генерального директора заповідника “Києво-Печерська лавра” Максим Остапенко повідомив Суспільному, що Нацзаповідник зі свого боку подав заяву у правоохоронні органи, аби з’ясувати, що це прихожани і на якій підставі вони там з’явилися.

    Найсвіжіше

    Популярне