П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Священнику УПЦ (МП), який називав вірян ПЦУ безбожниками, суд заборонив спілкуватися з прихожанами

    Ужгородський міськрайонний суд застосував стосовно настоятеля храму УПЦ (в єдності з МП) на Закарпатті Дмитра Сидора міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання із забороною спілкуватися зі свідками.

    Про це журналіст Віталій Глагола повідомив у своєму телеграм-каналі.

    “Щойно Ужгородський міськрайонний суд застосував стосовно Сидора міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання та із забороною спілкуватися зі свідками. Це зроблено для того, аби не допустити тиску на вірників, яких Сидор щодня зомбує своїми агітпроповідями. Таку ж позицію зайняв і Шевченківський районний суд Києва, який відправив у “відставку” митрополита Павла Лебідя, обравши йому домашній арешт із забороною спілкування з вірниками”, – зазначив Глагола.

    Журналіст повідомив, що сьогодні Димитрій Сидор разом із оточенням перебували в поліції на допиті у справі про розпалювання міжконфесійної ворожнечі. І тепер він “всіляко намагається вдавати з себе жертву і підбурює своїх прихожан до активніших дій щодо його “захисту”.

    На священника поклали зобовʼязання у відповідності до ст. 194 КПК України:

    • прибувати до старшого слідчого, прокурора та суду за першою вимогою;
    • не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває, без дозволу слідчого, прокурора або суду;
    • повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи;
    • здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що надають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

    До слова, у березні цьогоріч настоятелю храму УПЦ МП на Закарпатті оголосили підозру у розпалюванні релігійної ворожнечі. Як стало відомо, йдеться про Димитрія Сидора, який дискредитував вірян ПЦУ, називаючи “безбожниками”, а саму церкву ототожнював з “пустим безблагодатним підвалом з павуками”, “конфесією мерців”. Він також лякав Україну розвалом, за прикладом СРСР. Сидор відомий своїми сепаратистськими поглядами і просуванням на Закарпатті ідеї “русинів”.

    Патріарх РПЦ Кіріл і Дмитро Сидор. Світлина: getsko-p.livejournal.com
    Дмитро Сидор. Святлина: lem.fm

    Найсвіжіше

    Популярне