Четвер, 2 Травня, 2024
Бiльше

    Великдень на Донеччині: у поліції розказали, скільки вірян відвідали церкви та чи були надзвичайні події

    Понад десять тисяч вірян відвідали сьогодні храми. Великодні богослужіння відбувались у 121 храмі і пройшли без надзвичайних подій.

    Про це повідомили у поліції Донецької області.

    У церквах чергували і наряди поліцейських, підрозділи спецпризначення, 13 груп парамедиків та екіпажі “Білий Янгол”. За громадським порядком у Великдень стежили понад 1200 правоохоронців, з них понад 500 – безпосередньою біля культових споруд.

    “Зона найбільшої відповідальності — культові споруди, що наближені до лінії бойових дій – Бахмутська, Костянтинівська, Авдіївська громади. Поліція також контролювала безпеку впродовж нічних богослужінь, які відбулися за зачиненими дверима за участю священників і осіб, що мешкають на території храмів. Усі заходи пройшли без надзвичайних подій”, — зазначив начальник поліції Донецької області Руслан Осипенко.

    Церкви відкрились для вірян о 5:00 — після закінчення комендантської години. Наразі заходи у всіх храмах завершено.

    “Під охороною поліцейських перебував 121 храм, де відбулися святкові богослужіння. В умовах воєнного стану свято відбулося спокійно. Орієнтовна кількість вірян, які відвідали богослужіння, – 11 500”, — повідомили у поліції.

    Найсвіжіше

    Популярне