Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    В УПЦ США звершили чин Соборування

    У Велику і Страсну середу місцеве українське православне духовенство Чиказького деканату Вселенського патріархату (УПЦ США) зібралося разом з архиєпископом Західної єпархії Даниїлом для звершення Таїнства Соборування в українській православній церкві святих апостолів Петра і Павла в Палос-Парку, штат Іллінойс. Це священне богослужіння дає зцілення душі і тіла та прощення гріхів.

    Про це повідомляє сайт УПЦ (США), передає Духовний Фронт України.

    Сім священників, які представляли парафії Чиказької митрополії, звершували Таїнство Соборування, помазуючи тіла вірних єлеєм та призиваючи Божу Благодать на зцілення недуг. Хоча в ідеалі Таїнство має здійснюватися сімома священниками, воно може бути проведене меншою кількістю або навіть одним священником.

    Зазвичай це таїнство звершується під час Великого посту, хоча також поширені приватні богослужіння, але воно доступне для православних християн, які підготувалися до нього. Наслідуючи апостольську традицію, згадану в Новому Завіті, коли старійшини церкви помазували хворих єлеєм в ім’я Господа, Святе Єлеопомазання несе в собі Божу благодать для оновлення тіла і очищення духу. Воно є джерелом духовної втіхи для вірних, які шукають зцілення, а також просять терпіння, щоб прийняти Божу волю, незалежно від зовнішнього результату.

    Під час завершення Соборування священик помазує лоб, очі, вуха, ніздрі, губи, груди і руки парафіян святим єлеєм у вигляді хреста, виголошуючи молитви про тілесне і душевне зцілення. Преосвященний о. Василь Сендега, парох української православної церкви св. Петра і Павла в Палос-Парку, штат Іллінойс, привітав архиєпископа Даниїла, священників та православних вірян з усього регіону, включаючи Іллінойс, Індіану та Вісконсин.

    Коли богослужіння наближалося до завершення, архиєпископ Даниїл у співслужінні духовенства тримав над віруючими Святе Євангеліє, читаючи молитву Єлеопомазання за зцілення душі і тіла. Після відпусту вірні підходили до архиєрея та духовенства для Єлеопомазання, яке супроводжувалося піснеспівами у виконанні парафіяльного хору.

    У своєму слові архиєпископ Даниїл наголосив на духовному значенні Єлеопомазання, пояснивши, що це таїнство зцілення і прощення, символом якого є освячені єлей і вино, що використовуються під час богослужіння, які уособлюють Кров Христову і милосердя Боже, відповідно.

    Найсвіжіше

    Популярне