Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Посол України у Ватикані розповів, звідки Папа Римський отримує інформацію про війну

    Посол України у Ватикані Андрій Юраш розповів, що Папа Римський Франциск отримує інформацію про війну Росії проти України як з формальних, так і неформальних джерел, з боку РФ і української сторони.

    Про це український дипломат повідомив в інтерв`ю Radio NV, передає Укрінформ.

    За словами Юраша, одним із джерел інформації про війну, яка надходить до Папи Римського, є посол Росії у Ватикані Алєксандр Авдєєв, але є і багато інших джерел.

    Дипломат наголосив, що Папа Франциск є дуже сильною особистістю з власним сформованим світоглядом.

    «Мені довелося бути поруч біля Папи, коли він переглядав фільм відомого українсько-американського режисера Афінеєвського про звірства росіян у цій війні. Це майже на дві години фільм, який транслювали тут в одній із зал Ватикану, де був Папа, де були кілька кардиналів, багато людей наближених. І Папа отримав абсолютно весь комплекс за дві години. Це було, так би мовити, концентроване, я дуже вдячний режисеру Афінеєвському за цей фільм, він дуже емоційний. Але це ще одне джерело», — розповів посол.

    Юраш додав, що і з російського боку Папа Римський має багато неформальних контактів.

    «Наприклад, відомий контакт, такий Сєвастьянов є, представник російський старообрядців, який є в особистій дружбі із Папою. І він саме через Сєвастьянова доносить певні меседжі до Росії, Сєвастьянов їх озвучує і навпаки», — сказав дипломат.

    За його словами, протягом минулого року Посольство України у Ватикані надіслало більше формальних вербальних нот, ніж за попередні 30 років дипломатичних відносин.

    «Крім того, Папа зустрічається з церковними діячами з українського боку найвищого рівня, наприклад, з Блаженнішим Святославом нещодавно зустрічався, з Всеукраїнською Радою Церков, з окремими діячами. Так само він зустрічається з приватними особами. Відомо, хто з українського боку є в близьких контактах з Папою. Подібне є щось і з російського боку», — розповів Юраш.

    Дипломат наголосив, що Папа Франциск намагається диверсифікувати джерела отримання інформації.

    Найсвіжіше

    Популярне