Середа, 17 Квітня, 2024
Бiльше

    Павло (Лебідь) звернувся до омбудсмена щодо порушення проти нього низки прав

    Митрополит УПЦ (що в эдності з МП) Павло (Лебідь) звернувся до Офісу омбудсмена України щодо порушення права на свободу совісті, віросповідання та дискримінації.

    Про це Дмитро Лубінець повідомив у своєму Telegram.

    Офіс Уповноваженого відкрили провадження та направили відповідні запити до Мінкульту, Заповідника “Києво-Печерська лавра”, поліції, Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, СБУ та Державної служби України з етнополітики та свободи совісті.

    Лубінець нагадав про постанову Кабміну, в якій йдеться про створення Міжвідомчої групи, яка займається питаннями, які пов’язані з діяльністю релігійних організацій в Україні, до роботи якої також було долучено представника Офісу омбудсмана.

    Що відомо про справу проти колишнього намісника Лаври Павла

    1 квітня СБУ вручила підозру наміснику Лаври та митрополиту УПЦ (МП) Павлу (Лебедю) за двома статтями кримінального кодексу: розпалювання міжрелігійної ворожнечі (с. 161 ККУ) та поширення матеріалів, які виправдовують російську агресію (ст. 436-2 ККУ).

    У СБУ уточнили, Лебідь у своїх публічних виступах неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі настрої до них, а також робив заяви, котрі виправдовували чи заперечували дії країни-агресора.

    Того ж дня Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід колишньому намісникові Києво-Печерської лаври, митрополитові УПЦ МП Павлу (Лебедю). Суд задовольнив клопотання прокуратури про цілодобовий домашній арешт. Крім того митрополита зобов’язали носити електронний браслет. Згодом це рішення апелювали.

    Найсвіжіше

    Популярне