Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    ВСЦ висловлює стурбованість обмеженнями, накладеними на святкування церемонії Благодатного вогню в Єрусалимі

    Всесвітня Рада Церков (ВРЦ) приєдналася до Грецького Православного Патріархату Єрусалима, Кустодії Святої Землі та Вірменського Патріархату у висловленні серйозної стурбованості щодо обмежень, накладених ізраїльською поліцією на святкування церемонії Благодатного вогню в Церкві Гробу Господнього в найближчу Велику суботу, 15 квітня.

    «Ця Пасхальна церемонія є однією з найважливіших для Православної та інших Східних Церков, для широкої християнської спільноти у Святій Землі та для паломників, які прибули з усього світу, — йдеться в заяві генерального секретаря ВРЦ преподобного Джеррі Піллая. Обмеження включають допуск лише 2000 вірян (порівняно з 10 000 у попередні роки), 200 поліцейських, розміщених у церкві, і контрольно-пропускні пункти по всьому Старому місту Єрусалиму (перешкоджаючи доступу для віруючих і подальшої процесії)».

    Піллай зазначив, що обмеження, які стосуються церемонії Благодатного вогню, вважаються Церквами та християнами Святої Землі непотрібними та мають глибокий вплив на їх релігійну свободу, духовне благополуччя та мораль.

    «Останніми роками керівники Церков в Єрусалимі зробили кілька спільних заяв, в яких підкреслюється зростаюча загроза для християнської громади Святої Землі з боку радикальних екстремістських елементів в ізраїльському суспільстві, — сказав Піллай. ВРЦ закликає ізраїльську владу переглянути ці суворі обмеження та утриматися від заходів, які ще більше ставлять під загрозу безперервність християнського поклоніння, життя та спільноти в місті та регіоні, звідки походить наша віра».

    Найсвіжіше

    Популярне