Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Передаємо своє благословення: Епіфаній освятив паски на фронт

    У середу, 12 квітня, в Михайлівському Золотоверхому соборі предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній освятив понад п’ять тисяч пасок для Збройних Сил. Загалом освятять та передадуть на фронт понад 20 тисяч великодніх хлібів, повідомляє “Суспільне”.

    “Завдяки благодійникам, які допомагають нам, ми відправляємо десятки тисяч пасок для наших героїв та воїнів, які зараз боронять нашу територіальну цілісність Саме через хліб, через паску, ми передаємо їм своє благословення і нашу любов, щоб вони відчували, що вся Україна зараз в стані цієї боротьби”, — сказав митрополит Епіфаній.

    Командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів, що паски передадуть воїнам у Північній операційній зоні та на інші напрямки. “Ми розуміємо, що віра в Господа Бога дозволяє всім нашим воїнам йти до найзаповітніших мрій і долати всі перешкоди, які зараз є на нашому шляху до нашої Перемоги з вірою в Бога”, — сказав Наєв.

    За його словами, сьогодні освятили п’ять з половиною тисяч пасок. Освячували також вчора та будуть освячені завтра, які потім відправлять на фронт. “Таке потрібно робити, бійці вірять в це, це піднімає бойовий дух воїна на передовій. Це приємно і підіймає настрій на передовій”, — розповідає військовослужбовець Олександр, який служить вже два роки. Він розповів, що минулий Великодній період теж провів на фронті.

    Вже освячені паски передадуть на Волинський, Київський, Чернігівський та Сумський напрямки. Ті, які ще освятять завтра, повезуть на Схід і Південь, де виконують завдання воїни з різних угруповань.

    “У кожній військовій частині і в мене є військові капелани, які опікуються цим питанням. У нас є автомобілі, логістичне забезпечення, які виконають ці завдання та доставлять до кожного полку, до кожної оборонної позиції ці паски, включаючи й “гарячі точки”, — додав Наєв.

    Найсвіжіше

    Популярне