Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Лялька-копія себе в рясі та возвеличення Московської церкви: що СБУ знайшла у Новинського (фото)

    13 квітня СБУ провела обшуки у підсанкційного олігарха Вадима Новінського.

    Фотографії шокуючих знахідок у будинку олігарха «Главкому» надали власні джерела в спецслужбах.

    Зокрема, у Новінського знайшли склад проросійської літератури. Так у книзі «История русской церкви» Православна церква України зветься «неканонічною структурою».

    Лялька-копія та возвеличення Московської церкви: що СБУ знайшла у Новинського (фото) фото 1
    Лялька-копія та возвеличення Московської церкви: що СБУ знайшла у Новинського (фото) фото 2

    «Відзначимо лише, що 19 квітня 2018 року Верховна Рада України Постановою №8284 підтримала звернення президента України до Вселенського Патріарха Варфоломея з проханням «надати Томос про автокефалію Прравославній Церкві в Україні». 15 грудня 2018 року в м. Києві відбувся названий «об’єднавчий собор», на якому було заявлено про створення нової церковної організації за назвою  «Православна Церква», яка виникла внаслідок об’єднання двох неканонічних структур: «Української Автокефальнгої Православної Церкви» та «Української Православної Церкви Київського Патріархату», – йдеться в книзі.

    Ці дії називаються «антицерковною діяльності». Зазначимо, що СБУ виявила у Новінського кілька десятків примірників книги, у якій возвеличується Московська церква в Україні.

    Окрім цього, спецслужбовці також виявили неочікувану знахідку – ляльку у вигляді Вадима Новінського у церковній рясі.

    Лялька-копія та возвеличення Московської церкви: що СБУ знайшла у Новинського (фото) фото 3

    Нагадаємо, що 13 квітня СБУ арештувала майно підсанкційного олігарха Новінського. Загальна сума арештованого майна Новинського становить більше ніж 3,5 млрд грн.

    Нещодавно Новінський провів недільну службу у російській церкві Цюріха. На запитання, чим він наразі займається, колишній нардеп відповів, що «працює на мир в Україні».

    Найсвіжіше

    Популярне