Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Петиція про розірвання всіх договорів міста Чернівці та УПЦ (МП) менш ніж за добу зібрала необхідні підписи

    Петиція громадськості Чернівців з вимогою розірвати всі договори міста з УПЦ (що в єдності з Московським патріархатом) менш ніж за добу зібрала необхідні підписи на платформі місцевих електроних петицій.

    В обгрунтуванні петиції, автором якої є чернівчанин Іван Сорочан, зокрема, йдеться:

    Ми вимагаємо від міської влади Чернівців прийняти рішення щодо розірвання всіх договорів, укладених між Чернівецькою міською радою,Чернівецькою ОТГ, міськими структурними підрозділами, підпорядкованими комунальними організаціями, установами і підприємствами та Українською православною церквою (“УПЦ МП”).

    Ці рішення повинні включати розірвання усіх видів договорів, де сторонами є органи місцевого самоврядування, комунальні організації міста Чернівців та УПЦ (МП) і всі її структурні підрозділи, зокрема:

    – договори комунального обслуговування;
    – договори оренди комунального майна;
    – договори оренди комунальних земельних ділянок;
    – договори про право користування комунальними земельними ділянками та комунальним майном;
    – договори з обслуговування мереж тепло-, водо-, газопостачання та водовідведення;
    – договори на вивіз сміття;
    – інші договори та рішення, якими УПЦ (МП) надано права на користування комунальним майном, землею, послугами тощо.

    Також просимо зробити перевірку і вжити законних заходів щодо числених випадків незаконного будівництва на орендованих земельних ділянках впритул до будівель що мають статут Пам’ятників історії та знаходяться в зоні ЮНЕСКО, а саме.

    – туалет що виходить на вул. ім. Сагайдачного біля Свято-Миколаївський собору за адресою вул. Руська 35
    – незаконна виробука дерев, парковка і пролом в історичній цегляній огорожі біля Свято-Духівського катедрального собору УПЦ за адресою вул. Головна, 85
    – незаконне будівництво біля Церква святих Петра і Павла за адресою вул. Сторожинецька 25
    – захоплення прилеглих територій і масове будівництво біля чоловічого монастиря Різдва Пресвятої Богородиці “Гореча” УПЦ МП в м. Чернівці за адресою вул. Троянівська (кад.номер 7310136600:30:002:0029)

    Також просимо зробити все те саме щодо резиденції митрополита Онуфрія УПЦ МП (Орест Володимирович Березовський) яка знаходиться на вулиці Ромоданівській. Орієнтовні дані вул. Ромоданівська 12, ТОВ ТОВ «Л.І.С.Т.» Код ЄДРПОУ 25083139, ділянки 7310136600:29:001:0001 7310136600:29:001:0002.

    Просимо надіслати зверення в ВР та СБУ щодо арешту та конфіскації нерухомого майта та землі резиденції Онуфрія.

    Чернівецька міська рада як орган місцевого самоврядування уповноважена розривати договори, в яких вона виступає стороною. Такі рішення в прямому сенсі позбавлять УПЦ МП “землі під ногами”, базових благ і послуг, що суттєво ускладнять або унеможливлять їхню діяльність на території міста Чернівців.

    Так звана “Українська православна церква”, відома в суспільстві як УПЦ МП – це ворожа до України колабораціоністська організація, яка де-факто виконує роль структурного підрозділу ФСБ в Україні.

    Починаючи з листопада 2022-го, співробітники Служби безпеки України провели ряд обшуків храмів УПЦ. Під час слідчих дій знайшли проросійську літературу, листування з “московськими кураторами” та паспорти РФ. Представники УПЦ МП неодноразово були помічені в колабораціонізмі, зв’язках з окупантами, виправданні російської агресії, українофобських висловлюваннях та інших злочинах проти України. Українці так і не почули від ключових ієрархів УПЦ МП засудження російської агресії, злочинів геноциду, скоєних російською окупаційною армією, засудження фактів колабораціонізму і прославляння держави-агресора з боку священиків УПЦ МП.

    Функціонування ворожої церкви, яка виконує пропагандистські, шпигунські та інші підривні завдання ворога – це загроза національній безпеці України. Станом на березень 2023 року, згідно з соціологічними опитуваннями, понад 60% українців підтримують заборону цієї організації на території України.

    Чернівецька міська рада як представницький орган територіальної громади міста Чернівців не має повноважень забороняти діяльність тієї чи іншої юридичної особи на території міста. УПЦ МП має бути ліквідована державою на національному рівні. Водночас, місцеве самоврядування не може ігнорувати нагальний суспільний запит і терміновість питання, зумовлену очевидними загрозами для національної безпеки. Чернівецька повинна діяти в межах і в спосіб повноважень, передбачених законом, – йдеться у петиції.

    Найсвіжіше

    Популярне