Неділя, 28 Квітня, 2024
Бiльше

    “За бороду тягнути не будемо”: Данілов про виселення УПЦ (МП) з Києво-Печерської лаври

    Священнослужителі УПЦ (МП) незабаром покинуть приміщення Києво-Печерської лаври, які вони займають, для цього потрібно “набратися терпіння”.

    Таку заяву зробив секретар Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Олексій Данілов в ефірі Радіо Свобода, передає “Фокус”.

    “Повірте, рішення буде виконане. Звичайно, ніхто за бороду, за ноги чи інші члени їх звідти витягувати не збирається. Це проєкт, який був розписаний у ФСБ. Вони мають вказівку, як їм поводитися”, — поінформував Данілов.

    В УПЦ (МП) велика кількість людей співпрацювала з 1-м, 5-м та 9-м управліннями ФСБ, додав він.

    За словами секретаря РНБО, прихильники московської церкви не розуміють, у якому беруть участь. Більшість священників відкрито працювали на ФСБ тривалий час.

    “Це складне питання, але ми точно його пройдемо, пройдемо не за тією процедурою, на яку розраховує ФСБ РФ. Закони на території нашої країни обов’язково виконуватимуться. Давайте не вестись на провокації, розроблені в ФСБ з деякими діячами, які раніше були на території України та ще мають паспорти нашої країни”, – наголосив Данілов.

    Він заявив, що поширення церков Московського патріархату в Україні з 1991 року було спецоперацією Росії, на яку ніхто не звертав уваги. Так церковники займали українські землі, наголосив секретар РНБО.

    “Приходить людина в специфічному одязі, з хрестами, до речі, без доручення від Господа Бога, що вона його представляє, до мера і каже: нам потрібна земельна ділянка. Будь-який мер у 99% випадків каже: так, звичайно, це ж свята справа, давайте ми виділятимемо. Вони [священники УПЦ (МП)] були набагато хитрішими, це була спецоперація із захоплення нашої території через цю установу”, — підсумував чиновник.

    Найсвіжіше

    Популярне