Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    В ООН заявили про «дискримінацію» УПЦ (в єдності з Московським патріархатом)

    Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВК) висловлює побоювання, що масштабні обшуки, які провела Служба безпеки України в церквах та у священників Української православної церкви (в єдності з Моспатріархатом), можуть «мати дискримінаційний характер».

    Про це йдеться в доповіді, яка охоплює період з 1 серпня 2022 р. по 31 січня 2023 р., повідомляє “Громадське”.

    У доповіді зазначено, що обшуки відбувалися в монастирях, офісах, навчальних закладах та іншій власності УПЦ МП в різних містах України, зокрема в Києві, Рівному, Житомирі, Івано-Франківську, Чернівцях, Дніпропетровську, Хмельницькому, Черкаській, Волинській, Херсонській, Тернопільській, Полтавській та Закарпатській областях.

    У деяких випадках співробітники СБУ допитували священнослужителів із використанням поліграфа. Своєю чергою, УВКПЛ нагадує про необхідність забезпечення того, щоб усі особи, яким висунуто кримінальні звинувачення, користувалися всім спектром невід’ємних прав на справедливий судовий розгляд.

    Нагадаємо, Митрополит Симеон освятив купол і хрест для нового храму ПЦУ у Вінницькій області. Отець Георгій коваленко припустив скільки монахів готові перейти до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне