Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Сайт монастиря УПЦ (МП) лаври популяризує російські медіа-продукти, – Євстратій (Зоря)

    Митрополит Білоцерківський ПЦУ Євстратій (Зоря) звернув увагу, що офіційний сайт монастиря Києво-Печерської лаври УПЦ (що в єдності з МП) популяризує російські медіа-продукти та сайти, на які в Україні накладені обмеження.

    Про це він написав у себе на сторінці в Фейсбуці.

    “Показові особливості сайту монастиря УПЦ (МП) в Лаврі. За замовчуванням відкривається російськомовна версія сайту. В порядку версій російськомовна – перша, а українська – друга”, – зазначив єрарх.

    Навіть заборонену в Україні мережу «вКонтактє» пропонує відвідувачам сайт лаври, підмітив митрополит.

    “Хоча вже багато років мережа «вКонтактє» перебуває під забороною в Україні – посилання на неї теж стоїть на головній сторінці сайту. І стоїть першим, перед посиланням на Фейсбук.

    А якщо натиснути на кнопочку «Подробнее» – Вас відправлять на сайт  «православие.ru», який в Україні не відкривається через накладені обмеження. І який був створений під опікою Тіхона (Шевкунова) – «духівника путіна». Того Тіхона, який нещодавно в подорожі до Криму супроводжував чи то самого  путіна, чи то його аватарку.

    Але нам слід далі вірити, що ніякого «русского міра» в лаврі нема. То лише випадковий збіг обставин, «нам так удобнєє» і «чєво ви до нас пріцепіліся с мовой?»”, – наголосив митрополит Білоцерківський ПЦУ.

    Сайт монастиря УПЦ МП лаври популяризує російські медіа-продукти, - єрарх ПЦУ - фото 111007

    Найсвіжіше

    Популярне