П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    ПЦУ має говорити з монахами Лаври не ультиматумами – Кирило Говорун

    ПЦУ має говорити з монахами Лаври не ультиматумами. Таке Кирило Говорун, архімандрит, доктор філософських наук, професор Університетського коледжа Стокгольма сказав в ефірі Radio NV

    Як звертає увагу Говорун, митрополит ПЦУ Епіфаній відмовився від ультиматумів у стосунках з монахами Києво-Печерської лаври, наголосивши на необхідності переконливих аргументів та пошуку компромісу. Він заявив, що позиція лаври, висловлена в останньому зверненні, є неприйнятною для ПЦУ, але при цьому він підкреслив, що не можна дозволити втратити Єдину Свою Лавру.

    “Ми маємо говорити з монахами нашої Лаври не ультиматумами, а переконливими аргументами, – заявив він. – Ми повинні шукати компроміс і спільне рішення”.

    За словами Говоруна, наразі у цьому процесі є певні труднощі, але ці труднощі можна подолати, якщо всі сторони будуть відкритими для діалогу та знаходитимуться в дусі пошуку спільного рішення.

    Зараз ситуація довкола Києво-Печерській лаврі є досить напруженою, і найбільш розумним виходом є пошук компромісу та взаємовигідного рішення для всіх сторін.

     

    Найсвіжіше

    Популярне