П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки: Богородиця – це воістину наша «непохитна вежа» і «неприступна стіна»

    На свято Благовіщення Пресвятої Богородиці та святкування Дня Незалежності Греції Архієпископ Америки Елпідофор видав архієпископську Енцикліку.

    У своїй промові, як повідомляє orthodoxtimes.com, архієпископ Америки наголосив, що «Богородиця є справді нашою «непохитною вежею» і «неприступною стіною»; бо вона міцно стоїть біля Престолу Бога в постійній молитві за свій народ, народ Церкви та громадян майбутнього Царства. Вона є гарантом нашої Віри; бо вона є тією, хто запропонував свою людськість Богові, щоб Бог, своєю чергою, міг запропонувати нам Свою Божественність. Вона показує, що кожен із нас має місце в справі спасіння, бо через неї ми є єдиносущними з Сином Божим у Його людській природі, так само як Він є єдиносущним з Отцем і Духом у божественності».

    У посланні акцентується увага на ролі Богородиці як взірця справжньої свободи і гаранта віри. Архиєпископ також вшановує жертви, принесені борцями 1821 року в боротьбі за свободу, і нагадує вірянам ніколи не сприймати здобуті свободи як належне і берегти їх.

    Послання заохочує звертатися до Богородиці за духовним захистом і закликає до рішучості та відповідальності, щоб здійснювати демократію і таким чином вшановувати дар свободи.

    Найсвіжіше

    Популярне