П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    У мусульман розпочинається Священний місяць Рамадан

    У середу ввечері, 22 березня, після заходу сонця у мусульман розпочинається Священний місяць Рамадан, що триватиме до 20 квітня.

    Місяць милості та прощення, щедрості та добрих справ. Це період, коли віруючі мусульмани відволікаються від повсякденних мирських турбот і повністю присвячують себе Богові. Місяць обов’язкового посту – мусульмани в денний час відмовляються від їжі та води, окрім звичайної п’ятикратної молитви, багато правовірних мусульман в ці дні проводять по кілька годин в мечеті, молячись, читаючи Коран і здійснюючи нічний намаз. Саме цього благословенного місяця Всевишній дарував Коран, знаменням якого є шлях істини, добра і милосердя, зближення людей і збереження миру.

    Проте для українських мусульман сьогодні додалися нові постулати – опір ворогу, насиллю, несправедливості, боротьба за свободу і незалежність у цій несправедливій війні. І попри всі випробування, де б не молилися віряни – у мечетях чи вдома, в окопах чи в укриттях ‒ незмінним залишається пізнання віковічних цінностей благословенного Рамадану – збереження миру, зближення людей, любові та милосердя, повідомляє пресслужба Держслужби з етнополітики та свободи совісті.

    Нехай цей Рамадан буде благословенним для нашої України – стане місяцем перемоги, справедливості та миру! Боремося, віримо і разом йдемо до перемоги!

    Найсвіжіше

    Популярне