Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит ПЦУ Олександр звершив літургію в Афонському скиті

    18 березня, єрарх ПЦУ, митрополит Переяславський і Вишневський Олександр відвідав скит святого Іллі на Афоні. Ця обитель підпорядковується монастирю Пантократор та була заснована уродженцем Полтави преподобним Паїсієм Величковським (+1794). На початку 20 століття більшість із 500 чоловік братії складали українці.

    У храмі, зведеному святим Паїсієм, митрополит Олександр звершив Божественну літургію у співслужінні паломників у священному сані, повідомляє пресслужба єпархії.

    За богослужінням були піднесені молитви за воїнів, які захищають Україну, за владу і наш народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини та мирних жителів.

    Після відправи прочани з України помолилися перед святинями Іллінського скиту. Серед них – список Тихвінського образу Пресвятої Богородиці та ікона «Годувальниця», частини древа Хреста Господнього, риз Спасителя та Божої Матері, ліва стопа апостола Андрія Первозванного; частини мощів Іоана Предтечі, апостолів Матвія, Якова Алфєєва та Якова Заведєєва, святителів Софронія Єрусалимського та Тарасія Константинопольського.

    Потому паломники зустрілися з ігуменом скиту старцем Филимоном. Українці сердечно дякували святогірцям за гостинність та можливість звершити богослужіння. На молитовну згадку владика Олександр подарував отцю Филимону ікону преподобного Агапіта Печерського з часткою мощів.

    Фото: pereyaslav-eparchia.kiev.ua

    Найсвіжіше

    Популярне