Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Зустріч патріарха Варфоломія та єрархів УПЦ США в Константинополі. Деталі

    Перебуваючи в Константинополі єрархи Української Православної Церкви США та Діаспори зустрілися з Його Всесвятістю Вселенським патріархом Варфоломієм у патріарших канцеляріях Фанару.

    Про це повідомпяє сайт УПЦ США. 

    Вітаючи Українських Православних Єпископів зі Сполучених Штатів Америки та Діаспори, Вселенський патріарх підтвердив свою батьківську любов і турботу про духовну паству Православної Церкви України та вірних УПЦ США ​​та Діаспори в усьому світі у важкий час російської агресії проти народу України.

    У присутності старця митрополита Халкідонського Еммануїла архієреї УПЦ США ​​обговорили з патріархом пастирські потреби вірних у Сполучених Штатах Америки, Західній Європі, Австралії та Південній Америці. Митрополит Антоній поінформував Його Всесвятість про благодійну акцію «Гуманітарна допомога», яку ініціювали УПЦ США ​​та парафії УПЦ в діаспорі, намагаючись запропонувати базову допомогу мільйонам людей у ​​різних регіонах України, а особливо біженцям у Західній Європі та США. Також стало відомо, що архієпископ Даниїл планує вирушити до Мюнхена, Німеччина, щоб відвідати парафії Церкви та узгодити подальшу гуманітарну допомогу, яка готується до відправлення в Україну.

    Митрополит Антоній вручив патріарху почесну духовну відзнаку УПЦ США ​​«За любов до Церкви та народу України» – жест вдячності за стійку підтримку Його Всесвятістю церковної єдності та справедливості в Україні.

    На знак любові та поваги владика Даниїл подарував патріарху Варфоломію картину художника з його рідного міста Бучач Тернопільської області України: «Полум’я, яке запалив Господь, – не погасить тьма».

    Картину було придбано на проєкті “Я люлю Бучач, я малюю” авторства Дарини Стрілецької – пластунки Станиці Бучач.

    «Коли надворі темрява поглинає місто у вічній безодні і, здається, що всі надії вже згасли, на небі з’являється ясна зірка, яка сповіщає всім, що на світ з’явився той, хто може запалити в серці невгасимий вогонь». кожного з нас… І тоді наше завдання зберегти цю святу іскру і передати її всім, хто її потребує… Маленька дівчинка несе в руках символ любові, добра і віри через холодне темне місто, але вона зовсім не боїться, бо знає, що в її руках вічний вогонь, якого ніяке зло не погасить».

    Архієпископ Даниїл зазначив, що мав нагоду придбати цю картину на аукціоні – 100% коштів від продажу було передано бучацьким волонтерам на потреби Збройних сил України. Тепер картина оселилася в серці світового православ’я – під опікою Його Всесвятості Вселенського патріарха Варфоломія!

    Його Високопреосвященство Митрополит Антоній має повернутися до Сполучених Штатів Америки у вівторок, 21 березня 2023 року, а архієпископ Даниїл розпочинає тижневий візит до українських православних громад у Баварії (Німеччина).

    Найсвіжіше

    Популярне