Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ заявили про “прихід Антихриста” в Україну

    Держава наполягатиме на звільненні приміщень Києво-Печерської лаври, яку займає УПЦ (що в єдності з МП), однак діятиме лише у межах закону. Та все ж виселення московських ченців з території лаври в Києві викликало істерію серед окупантів.

    Протоієрей Леонід Калінін з РПЦ заявивв ефірі однієї з російських радіостанцій про те, що кроки до відновлення духовної соборності України – це начебто клич до приходу Антихриста. Про це інформує 24 Канал.

    За словами його словами, після вигнання з територію собору московських ченців туди може прийти “гидота запустіння”. Насправді достеменно невідомо, що він мав на увазі, однак зі потоку безсенсових слів попа можна вловити, що хотів він сказати щось про “культурний занепад нещасної України”.

    “Я вважаю, що це рух Антихриста. Вже ходи Антихриста по колись святій землі, в якій стільки було святих і досі є. З погляду християнської, це повне блюзнірство. В якому жахливому стані була Києво-Печерська лавра до того, як туди прийшли ченці. Хоча вона була музейним об’єктом, скільки довелося вивозити звідти гір сміття, всякого мотлоху, – сказав Леонід Калінін.

    Насправді його слова не варто сприймати серйозно. Українські святині були в занепаді за часів Радянського Союзу і відбувалось це за прямої вказівки Москви. Відновлення цієї святині стало можливим завдяки священникам УПЦ Московського патріархату, які викинули з Лаври мотлох, що туди стягнули їхні ж прямі попередники.

    Найсвіжіше

    Популярне