Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Обіцяє боротися «до послєднєго». Павло Лебідь різко звернувся до української влади через виселення з лаври

    Митрополит УПЦ (що в єдності з МП) Павло Лебідь різко звернувся до української влади на тлі того, що Києво-Печерська Лавра розірвала контракт з УПЦ (МП).

    Про це повідомляє Главком.

    Під час проповіді Павло російською мовою обурився тим, що влада ухвалила рішення виселити з території української святині Московську Церкву й обіцяє боротися «до послєднєго».

    Він також називає Православну Церкву України «осквернітєлямі» та «поносітєлямі». А Зеленський та вся українська влада – це, на його думку, «нащадки гонителів церкви та онуки революції».

    «Якщо поносять Церкву, то поносять Христа. Якщо поносять Церкву, то поносять тих, хто ходить до церкви», – провів «логічний ланцюжок» настоятель.

    Нагадаємо, що керівництво Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» вимагає монахів УПЦ (МП) покинути всю територію лаври до 29 березня. Національний заповідник не продовжив дію оренди для УПЦ (МП) в чоловічому монастирі Свято-Успенської Києво-Печерської лаври через порушення орендних умов представниками УПЦ (МП). Водночас глава РПЦ Моспатріарх Кіріл фактично визнав підпорядкованість  УПЦ (МП) Москві і почав міжнародну кампанію проти виселення їх духовенства з Лаври.

    Найсвіжіше

    Популярне