П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Генеральний секретар Всесвітньої Ради Церков відвідує Вселенський патріархат

    Генеральний секретар Всесвітньої Ради Церков преподобний Джеррі Піллей відвідав Вселенський патріархат у Константинопол 10-11 березня.

    Це перший офіційний візит нового генерального секретаря ВРЦ до церкви-члена з моменту вступу на посаду 1 січня 2023 року, пише orthodoxtimes.com

    Визнаючи тривалий зв’язок між Вселенським патріархатом і братством церков ВРЦ, Піллей сказала:

    «Ми глибоко сповнені рішучості працювати разом для єдності та примирення, незважаючи на виклики часу, з Євангелією в основі і, як фундамент цього спільного зобов’язання, з відвагою, ділячись нашим свідченням про турботу про Боже творіння».

    Вселенський патріарх Варфоломій тепло прийняв генерального секретаря ВРЦ та членів делегації, підтверджуючи на всіх рівнях відданість патріархату екуменічній роботі.

    Під час дискусій Піллай багато згадувала про значну роль Вселенського патріархату в братерстві, як члена-засновника ВРЦ, а також про важливість піонерської роботи, яку провів Варфоломій у діахронії, закликаючи до захисту навколишнього середовища.

    Їхній зустрічі передувала співпраця делегації ВРЦ із Синодальною комісією Вселенського патріархату з міжхристиянських і міжконфесійних діалогів, обговорення низки питань, що охоплюють, зокрема, міжправославні відносини в постсоборному вимірі, війну в Україна та можливості спільних дій на екуменічному та гуманітарному рівнях. Особливу увагу було приділено плануванню заходів у 2025 році до 1700-річчя Нікейського собору.

    12 березня Піллай візьме участь у Божественній Літургії, яку очолить Вселенський Патріарх, у церкві Святого Теодора у Вланзі, після чого відбудеться вітальний обід від місцевої громади на його честь.

    Фото: Нікос Папахрісту / Вселенський Патріархат

    Найсвіжіше

    Популярне