Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Верховний суд США відмовляється слухати аргументи атеїстів проти проведення молитви

    Верховний Суд США відмовився розглядати апеляцію у справі, в якій група атеїстів позивалася до міста Окала, штат Флорида, через те, що поліція проводила молитовну вігілію з духовними лідерами після масштабної стрілянини.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на christianpost.

    У вівторок вранці у списку розпоряджень Суду було оприлюднено рішення про відхилення петиції у справі міста Окала проти Арта Рохаса. Справа стосується позову проти посадових осіб, які проводили молитовну вігілію у Окала у 2014 році.

    Суддя Ніл Ґорсуч випустив заяву, яка була включена до списку розпоряджень, підтримуючи відхилення петиції і аргументуючи, що “немає потреби в втручанні Суду на даному етапі”.

    Ґорсуч послався на рішення Верховного Суду у справі “Кеннеді проти шкільного округу Бремертон”, в якому Верховний Суд постановив, що державний шкільний округ не мав права карати футбольного тренера за те, що він молився на полі після закінчення ігор.

    “Ця справа залишається на проміжному етапі – Одинадцятий окружний суд повернув справу до Окружного суду, щоб він міг розглянути наслідки для Кеннеді в першій інстанції, – заявив Ґорсуч.

    Ґорсуч продовжив, що “майже кожна дія уряду, ймовірно, когось ображає” і що “образа може бути щирою, іноді добре сприйнятою, навіть слушною”.

    У 2014 році група атеїстів подала до суду на департамент поліції Окали за проведення молитовного чування у відповідь на масову стрілянину. Групу представляла Американська гуманістична асоціація.

    Найсвіжіше

    Популярне