Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ: Ми раді бачити жінок в храмі з хусткою і без неї

    Митрополит Епіфаній закликав українців не розділятися та не сперечатися навколо святкування 8 березня. У заяві предстоятель Православної Церкви України зазначив, що зараз не сприятливий час для особливих святкувань у світському їх розумінні, однак наголосив на важливості вияву поваги і любові до ближнього, зокрема до жінок, не лише під час цього дня, а й повсякчас.

    «Дорогі брати і сестри! Не варто розділятися та сперечатися навколо дати 8 березня. Особливо нині, під час жорстокої війни, коли кожна сварка і роз’єднання українців лише на руку нашому ворогу. Чи зараз сприятливий час для особливих святкувань у світському їх розумінні? Не думаю. Чи час для вияву поваги і любові до ближнього, зокрема до жіноцтва? Звичайно, що так – і не лише сьогодні, а й повсякчас», – йдеться в його дописі у Фейсбуці.

    Митрополит Епіфаній закликав не шукати свята в календарі, а шукати його в душі.

    Також єрарх підкреслив, що Церква не пов’язує 8 березня зі святом жінок.

    Натомість у травні, в третю неділю після Пасхи, Церква вшановує святих жінок-мироносиць, відзначаючи цей день як загальне свято всіх жінок-християнок. В цей день православні наголошують на особливій ролі жінок в житті, в історії людства, в історії християнства, в історії спасіння.

    «Усіх – і чоловіків, і жінок – ми раді бачити у наших храмах завжди. І чи будуть то жінки з покритою чи непокритою головою, одягнені в спідницю чи в штани, заміжні чи розведені, з дітьми чи без, в будь-який день календаря – храми Православної Церкви України завжди відкриті для наших вірянок у їхніх духовних потребах, аби стати місцем молитви та єднання з Господом», – зазначив митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне