П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Проповідь архієрея: важливо міцно стояти на основах православної віри

    Про це митрополит Луцький і Волинський Михаїл говорив на завершення Божественної літургії в соборі Святої Трійці у першу неділю Великого посту, Торжества православ’я.

    Архіпастир зазначив, що православний – це той, хто правильно славить Бога всім своїм життям: як заповідав Христос, як проповідували апостоли і як навчали отці Церкви. Все інше – неправославне.

    Жоден грішник, який не покаявся, не ввійде в Царство Небесне. Але Творець любить усіх і всім бажає спасіння: одних підбадьорює, щоб ішли, інших терпить, щоб навернулися. І так повинні всі йти до Царства Небесного. Дійде той, хто бажає цього і трудиться для цього. Вчинки наші можуть бути різними, а істина одна. На істину треба орієнтуватися, тоді прийдемо до Бога, а з Ним не страшно нічого. З Богом людина може все, всюди перебувати і змінюватися. Тому важливо триматися православної віри, стверджує високопреосвященний.

    Нас можуть оточувати люди з різними віросповіданнями, які називатимуть себе й православними. Але суть не в тому, як називають, а як живуть: «по плодах їхніх пізнаєте їх» (Мф. 7:16). Якщо між ними є любов, то вони учні Христові. Хороший учень може стати хорошим учителем, зокрема, у своїй домашній церкві – сім’ї, каже керуючий єпархією.

    Тож нам треба твердо стояти на основах віри і любити один одного. Радіймо, що ми у православній церкві, й рухаймося вперед упевнено, наголосив владика.

    Найсвіжіше

    Популярне