Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополита Епіфанія відзначили найвищою нагородою Александрійського Патріархату

    5 березня 2023 р. після Божественної літургії, яку в патріаршому храмі Благовіщення м. Александрія спільно очолили Папа і Патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор ІІ та митрополит Київський і всієї України Епіфаній, у Патріаршій резиденції відбулося офіційне прийняття.

    Про це пише пресслужба ПЦУ.

    Під час нього предстоятель Александрійської Церкви ще раз привітав Блаженнійшого владику Епіфанія та делегацію Православної Церкви України з візитом. Відзначаючи особисті заслуги предстоятеля Православної Церкви України Папа і Патріарх Феодор вручив йому Великий Хрест Ордена святого апостола і євангелиста Марка – найвищу нагороду Патріархату.

    Також нагородами були відзначені єрархи ПЦУ. Митрополиті Вінницький і Барський Симеон та митрополит Білоцерківський Євстратій були нагороджені Золотим Хрестом давнього патріаршого Ордена преподобного Сави Освяченого. Членам делегації Патріарх вручив пам’ятні подарунки.

    Від імені Александрійського Патріархату з нагоди візиту української делегації та свята Торжества Православ’я було дано офіційний обід.

    Найсвіжіше

    Популярне