Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній відвідає Александрійського патріарха

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній у супроводі архієреїв Православної Церкви України (ПЦУ), здійснить 5 березня мирний візит до Александрійського патріархату.

    Під час візиту митрополит Епіфаній і патріарх Феодор проведуть переговори з питань православних відносин, що становлять взаємний інтерес, повідомляє “Світло Фанара”.

    Патріарх Александрійський і всієї Африки Феодор ІІ і при ньому Священний Синод готують теплий прийом для Предстоятеля Української Православної Церкви. Візит набуває особливого значення, оскільки він відбудеться через кілька днів після річниці вторгнення Росії в Україну. 

    Це також відкриває шлях для майбутніх мирних візитів митрополита Епіфанія до Церков Кіпру та Греції, які першими зустрілися з Вселенським Патріархатом та визнали його канонічну юрисдикцію надавати Томос про автокефалію помісним Православним Церквам. Як відомо, Предстоятелі Церков Греції (19.10.2019), Александрії (8.11.2019) та Кіпру (24.10.20) поминають митрополита Українського Епіфанія у церковних диптихах.

    Предстоятель ПЦУ відвідає святині Александрійського Патріархату і буде прийнятий єгипетською владою. Кульмінацією візиту стане спільна зустріч двох предстоятелів у неділю, 5 березня.

    Нагадаємо, що Церква Росії відреагувала критеріями, які не є церковними, але й неправильними з точки зору Священних Канонів, і перервала поминання Вселенського Патріарха Варфоломія та Предстоятелів Александрійської, Кіпрської та Грецької Церков. Александрійська Церква, за рішенням Священного Синоду, призупинила поминання Кіріла 22 листопада 2022 року.

    Особливо щодо Александрійського Патріархату Московська Церква вчинила ще дві ворожі дії: вона вигнала Екзарха Александрійського Патріархату в Москві, митрополита Кірінійського Афанасія, і незаконно увійшла до «парафіяльної духовно-пастирської юрисдикції Патріархату Александрія на африканському континенті, під керівництвом так званого «Патріаршого екзарха Африки» Московського Патріархату митрополита Клінського Леоніда (Горбачова).

    Найсвіжіше

    Популярне