П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Священник УПЦ (МП) відмовився відспівати воїна в церкві на Буковині (відео)

    Священник УПЦ (в єдності з Московським патріархатом) Віталій Дуров не дозволив відспівувати українського захисника в храмі, побоюючись, що його можуть вигнати звідти. Парафіяни 4 роки тому проголосували за перехід до ПЦУ.

    «Тіло воїна не пустили до храму! Відспівувати довелося під храмом! «Батюшка» Віталій Дуров запереживав, що надто багато зібралося патріотів і можуть занести тіло воїна, а його «тєлєса» викинуть разом із Московським Патріархатом із храму! І тому просто не відкрив двері храму», повідомляє священник ПЦУ Роман Грищук у Фейсбуці.

    Він зазначив, що загиблий воїн Василь Катан родом із Багринівки колишнього Глибоцького району. Жив у Задубрівці. Сам виявив бажання захищати Україну. Побачив автобус, що віз військових на війну, зупинив, і попросився з ними! Сказав: «Я теж хочу захищати свою Україну!».

    Громада храму ось уже 4 роки, як провела збори і абсолютною більшістю голосів перейшла до ПЦУ, але УПЦ (МП) блокує доступ до храму.

    «священник із десятком промосковських сектантів забарикадували храм і не впускали громаду до свого храму. Громада хотіла мирним шляхом вирішити проблему. Було багато судів. Усі вирішили питання на користь громади і ПЦУ. Але «батюшці» закони України не указ, Біблія і мораль теж! Москва сказала стояти до останнього! Тому вони взяли храм у заложники, наклали безліч замків, броньовані двері, постійне чергування, а громада молиться на вулиці уже 4 роки…», – коментує ситуацію отець Роман Грищук.

    Він додав, що загинув ще один воїн із цього села і його мають хоронити в тім же храмі за участі митрополита Мелетія у якого СБУ знайшла російський паспорт.  

    «Хоронити його хочуть теж не заносячи до храму. Бо буде надто багато патріотів. А патріоти є небезпечним елементом у храмі, тимчасово окупованому моспатріархатом. Вирішили, що у храмі служба буде лише тоді, коли будуть самі колаборанти. Так і живем…», – ділиться думками отець Роман.

    Священник ПЦУ запевнив, що священник УПЦ (МП) Дуров як і його єпископ та адвокати, навіть на 6 році війни не міг визначитися, чи українці самі між собою б’ються, чи все-таки на них хтось напав. У зв’язку з цим він впевнений, що Дуровим має зацікавитись СБУ.

    «І не міг він погодитися, що то Росія напала і вона є агресор. Це щоб ви розуміли, що вони за «українська Церква»! І “патріотів” якої країни можуть “виховати” такі “пастирі”! », – підсумував отець.

    Нагадаємо, УПЦ (МП) програла суд громаді Задубрівки на Буковині, що перейшла до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне