П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Росії подовжили примусове “лікування” шамана, який йшов виганяти Путіна

    Російський суд продовжив примусове “лікування” шаману Алєксандру Габишеву у психіатричній лікарні спецтипу до середини червня.

    Захист просив про проведення судової психіатричної експертизи у справі у НДІ імені Сербського у Москві, повідомляє Сибір.Реалії.

    “Ми вважаємо, що лікарські комісії уссурійської психіатричної лікарні при обґрунтуванні необхідності продовження лікування роблять абстрактні висновки про громадську небезпеку Габишева. При цьому вони вказують на те, що проявів агресії до оточуючих і до себе у Габишева немає”, – повідомив адвокат Габишева Алєксєй Прянішніков.

    Суд у проведенні експертизи відмовив, тому що, за словами захисника, “не побачив підстав довіряти висновкам психіатрів”. При цьому представник опіки на проведення експертизи була згодна.

    На початку жовтня минулого року Уссурійський районний суд вже продовжував примусове лікування шамана Алєксандра Габишева у психіатричній лікарні спеціального типу в Уссурійську.

    Навесні 2019 року Габишев вирушив з Якутська у похід до Москви для проведення “обряду вигнання Путіна”. Дорогою до нього приєднувалися люди. Шамана затримали за кілька тижнів на кордоні Бурятії та Іркутської області.

    Пізніше Габишева помістили у психоневрологічний диспансер, а потім проти нього порушили кримінальну справу щодо закликів до екстремізму.

    Найсвіжіше

    Популярне