Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ обговорив з апостольським нунцієм в Україні заборону організацій, що контролюються Кремлем

    Апостольський нунцій в Україні архієпископ Вісвальдас Кульбокас здійснив візит до Предстоятеля Православної Церкви України (ПЦУ) Митрополита Епіфанія. Під час зустрічі обговорювалися питання щодо протистояння російській агресії в Україні, релігійної ситуації в нашій державі загалом та міжправославних відносин зокрема, а також актуальні теми церковного та громадського життя. Предстоятель ПЦУ підтримав заборону російським релігійним центрам, які контролюються путінською адміністрацією, мати вплив на релігійні організації в Україні.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Митрополит Епіфаній підкреслив необхідність захистити український духовний простір від ворожих кремлівських маніпуляцій, які здійснюються в дусі ідеології «русского міра».

    «Ми підтримуємо бажання української держави захистити наших співгромадян та свободу віросповідання від гібридного впливу російської пропаганди, інструментом якої, на жаль, стала і Російська Церква. Йдеться не про заборону віросповідання, а саме про заборону російським релігійним центрам, які контролюються путінською адміністрацію, мати вплив на релігійні організації в Україні», – сказав першоєрарх ПЦУ.

    Він також зазначив важливість молитви про перемогу правди і мир в Украіні, як внеску всіх віруючих світу в наближення завершення війни.

    Учасники зустрічі домовилися продовжити двосторонню співпрацю.

    Також митрополит Епіфаній подякував архієпископу Кульбокасу за допомогу в організації візиту делегації Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій до Ватикану.

    «Ми маємо добрі враження від цього візиту, відбулося багато плідних зустрічей, які будуть корисними для України і для розвитку наших двосторонніх відносин», – зазначив Митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне