П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Добровольці-вогнеборці монахи ПЦУ вперше гасили пожежу

    У селі Буща Мізоцької тергромади Рівненського району сталась пожежа. Вогонь виник у приватному будинку на вул. Залісся, що за 45 кілометрів від Рівного. Вогнем пошкоджено 25 м кв. перекриття житлового будинку. Гасити пожежу виїхали добровольці-вогнеборці із монахів ПЦУ. Це перший їх “бойовий” виїзд команди на пожежу.

    Про це повідомляє “Радіо Трек”.

    Нагадаємо, волонтерську команду пожежників створили з ченців монастиря ПЦУ в Гурбах восени 2022 року.

    “Так ми виїхали на пожежу, у Бущу приїхали й рятувальники ДСНС. Разом працювали на цьому місці, і коли до справи перейшли рятувальники, то ми буквально «гасили пожежу в душах». Працювали з сім’єю яка мешкає у будинку, заспокоювали їх”, – розповів настоятель монастиря ПЦУ, архімандрит Онуфрій.

    Він розповів, що на момент відкриття пожежної частини багато людей запитували, чому вона буде саме у монастирі. Але, у навколишніх селах уже давно склалася традиція, у випадку будь-яких надзвичайних ситуацій, люди звертаються саме в монастир.

    Сьогодні у складі добровільної пожежної команди Свято-Воскресенського чоловічого монастиря ПЦУ на Повстанських могилах двоє ченців. Це настоятель, архімандрит Онуфрій та благочинний, ігумен Лука.

    Все необхідне добровільна команда має, і обслуговує найближчі до монастиря села Мізоцької тергромади, зокрема, Мости, Зелений Дуб, Святе, Будераж і Бущу.

    Ченці пройшли відповідне навчання у жовтні 2022 року, тоді ж добровольча команда і стала на службу громаді ще й у ролі реальних рятувальників.

    Зауважимо, що потерпілих у пожежі в Бущі немає.

    Найсвіжіше

    Популярне