П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Архієпископ Америки очолив Міжконфесійний молебень за Туреччину та Сирію

    У вівторок, 14 лютого 2023 року, архієпископ Американський Елпідофор очолив Міжконфесійний молебень за Туреччину та Сирію в Джорджтаунському університеті.

    Про це повідомляє Orthodox Times.

    Богослужіння стало можливістю для релігійних і громадських лідерів разом помолитися в знак солідарності з Туреччиною, Сирією та спільнотами діаспори у Сполучених Штатах, за мир і комфорт усіх, хто постраждав від недавнього землетрусу, а також за триваючу рятувальну роботу. та зусилля з відновлення.

    «Цей руйнівний каиаклізм об’єднав нас у солідарності, яка посилюється проблисками надії, яку ми бачимо в обличчях тих чудес, які все ще витягуються із спустошення», – сказав архієпископ Елпідофор у своїй основній промові.

    «Коли руки несамовито копаються в руїнах і уламках, щоб достукатися до цього єдиного слабкого голосу і повернути до життя душу, яка потрапила в пастку під жахливими наслідками цих землетрусів, ніхто не запитує, яка рука мусульманська чи християнська, юдейська чи навіть атеїстична. Ніхто не питає, якого народу чи племені. Ніхто не запитує про мотив чи причину».

    До архієпископа приєдналися рабин Річард Маркер, колишній голова Міжнародного єврейського комітету міжрелігійних консультацій; Його Високоповажність Єпископ Деніс Дж. Медден з Архієпархії Балтімора, штат Меріленд; Його Високопреосвященство (Є) Мор Діонісій Джон Кавак з Сирійської Православної Церкви Антіохії; Архієпископ Вікен Айказян Вірменської Апостольської Церкви (Материнський Престол Святого Ечміадзіна); Його Преосвященство Єпископ Антіохійської православної християнської архієпархії Північної Америки Іоанн; Імам Нурулла Челебі та д-р Білал Куспінар з Центру Діянет Америки; пан Джейсон Айзексон, керівник політики та політичних справ Американського єврейського комітету; преподобний єпископ Вашті Мерфі-Макензі, тимчасовий президент і генеральний секретар Національної ради церков; та пан Дін Тріантафілу,

    Керівники дипломатичної служби, в тому числі Його Високоповажність Хасан Мурат Мерджан, посол Туреччини в США; Її Високоповажність Александра Пападопулу, посол Греції в США; Його Високоповажність Віорел Урсу, Посол Молдови в США; пані Марія Саввіду, заступник керівника місії Посольства Кіпру в США; п. Ярослав Брисюк, заступник голови місії Посольства України в США; пан Аракел Семірджян, радник посольства Вірменії в США; та пан Раад Елфавайр, другий секретар посольства Йорданії в США, серед інших, також були присутні.

    Молитва відбулася після того, як минулого тижня Грецька Православна Архієпархія Америки оголосила про створення Фонду допомоги постраждалим від землетрусу — у співпраці з Міжнародними православними благодійними організаціями (IOCC) — для задоволення негайних і довгострокових потреб тих, хто постраждав від катастрофи.

    Землетрус магнітудою 7,8, який стався в Туреччині та Сирії вранці 6 лютого 2023 року, призвів до щонайменше 41 000 жертв, кількість яких продовжує зростати, і знищив інфраструктуру в постраждалих районах.

    Фото: Православний Оглядач / GOARCH

    Найсвіжіше

    Популярне