Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    У Рівному оголосили конкурс на найкращий проєкт собору ПЦУ

    У Рівному оголосили Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс ідей на найкращу проєктну пропозицію забудови житлового кварталу і храмового комплексу Собору святого великомученика Георгія Переможця, який планується збудувати в районі ЖК «На Щасливому».

    Основна ідея конкурсу – створення унікального комплексу, де гармонійно поєднуються величний собор та вишуканий житловий квартал, які матимуть спільний архітектурно-ландшафтний простір, передає видання “Рівняни”.

    До складу журі конкурсу входять визнані архітектори, митці, експерти та ін. А організатором конкурсу є Національна спілка архітекторів України.

    “Будівництво Собору святого великомученика Георгія Переможця ми присвячуємо, як подяку Господу за допомогу Україні у багатовіковій війні за волю та незалежність від російської навали, а також з непохитною вірою в нашій Перемозі у війні, яка відбувається зараз на нашій землі. В Соборі цьому ми закарбуємо навіки імена тих, хто життя своє поклав задля щасливого майбутнього всіх наступних поколінь українських.

    Житлові будинки кварталу, що проєктується, мають утворювати спільний архітектурний простір із Собором і поєднання це має бути оригінальним, можливо навіть сміливим. Основне завдання для проектування житлового кварталу – це створити зручне та затишне житло з необхідною інфраструктурою, вигідно використовуючи його місце розташування, наявність на території кварталу Собору та спільного ландшафтного простору, рельєф ділянки, можливі краєвиди та архітектурну привабливість будівель нового кварталу, а досвідчене журі конкурсу обере найкращі рішення серед запропонованих”, – зазначають організатори конкурсу.

    Місце під будівництво храмового комплексу Собору святого великомученика Георгія Переможця, на Покрову у 2022 році освятив Блаженнійший митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне