Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній у Рівному звершив освячення місця і хреста під будівництво собору ПЦУ

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній 14 жовтня у співслужінні архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона та місцевого духовенства звершив у Рівному (мікрорайон «Щасливе») освячення хреста і місця під побудову майбутнього храму на честь святого великомученика Юрія Переможця.

    Про це повідомляє офіційний сатй ПЦУ.

    «Ми розпочинаємо будівництво храму у непрості часи і це є свідченням неабиякої віри нашого народу. Віри в те, що Господь почує нашу молитву, ми здобудемо перемогу над агресором і цей храм постане. Щоб це сталося якнайшвидше ми маємо бути добрими і люблячими християнами, особливо тепер, коли багато тих, хто потребує нашої підтримки. Не забуваймо, що наша спільна молитва, допомога один одному, згуртованість та єдність є дуже важливими для нашої праведної перемоги. Нехай Боже благословення та Покров Божої Матері перебуває на цьому місці, Рівненщині та усій Україні», – зокрема сказав митрополит Епіфаній.

    Під час відправи молились жителі мікрорайону, голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль, міський голова Рівного Олександр Третяк, секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян та ктитори –Олексій Муляренко і Роман Курис, разом з якими Предстоятель заклав на місці майбутнього будівництва наріжний камінь та пам‘ятну капсулу.

    Після освячення  предстоятель ПЦУ відвідав святкові заходи з нагоди дня мікрорайону, звернувся до громади зі словом та освятив броньований автомобіль, який буде передано воїнам – захисникам Батьківщини.

    Раніше митрополит Епіфаній відвідав захисне укриття Рівненської обласної лікарні.

    Фото: pomisna
    Фото: pomisna
    Фото: pomisna
    Фото: pomisna
    Фото: pomisna
    Фото: pomisna

    Найсвіжіше

    Популярне